Туристична Шепетівка Брав участь

Доданий
25.05.2018
Номер
4
Культура та туризм

З метою сприяння соціально-економічному розвитку міста планується встановлення карт міста, інформаційних стендів культурних та історичних пам’яток Шепетівки, проведення форуму з розвитку туристичної привабливості міста з метою підвищення знань мешканців міста про історію, культуру, визначні місця міста, а також створенню та розвитку інфраструктури, підвищення привабливості міста для гостей.

Автор проєкту
Бюджет
179 850 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Шепетівка

Опис

Проект буде реалізовано на території міста Шепетівки

Загальноміський

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста Шепетівки у разі його реалізації

Виготовлені стенди в результаті реалізації проекту будуть розміщені на вулицях міста та будуть доступні для всіх жителів та гостей міста без обмежень.
Форум з туристичної привабливості міста буде відкритий для участі усіх бажаючих жителів міста та запрошуватиме для участі усі зацікавлені сторони.

Обґрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

Метою проекту є:
1. Сприяння соціально-економічному розвитку міста Шепетівка, через розвиток туристичного потенціалу міста.
2. Популяризація об’єктів історичної та культурної спадщини краю серед населення та гостей міста.
3. Надання відкритого доступу до інформації про історичні постаті та події, пам’ятні місця Шепетівки.
4. Сприяння патріотичному вихованню молоді та громадян Шепетівки.
Туризм є однією з провідних галузей світової економіки, де зайнята найбільша кількість працівників. Стратегією сталого розвитку України на період до 2020 також передбачено розвиток внутрішнього потенціалу та створення якісного туристичного продукту на основі раціонального використання туристичних ресурсів.
Згідно з даними управління культури, туризму і курортів Хмельницької облдержадміністрації, у місті Шепетівка знаходиться 25 пам'яток історії, а за інформацією сайту «Енциклопедія пам'яток» у Шепетівці є також 14 пам'яток архітектури. В Шепетівському та сусідніх районах також є значна кількість туристичних та історичних пам’яток.
У 2016 році місто Шепетівка було включено до всеукраїнського туристичного пішохідного та вело-маршруту Україною «Вишиваний шлях».
Наявність зручного транспортного сполучення залізничним та автомобільним транспортом міста з іншими населеними пунктами області та держави є вигідним фактором для розвитку міста, як транспортного центру, або стартової-фінішної точки туристичних маршрутів Хмельниччини.
Однак, на сьогодні жителів міста та району, області мало поінформовані про визначні пам’ятки міста Шепетівки та району, у місті погано розвинена сфера туристичних послуг та пов’язаних сфер, відсутні туристичні путівники, вказівники, карти, інформаційні центри, які б могли надавати подібну інформацію.
Чому?
У місті не проводяться заходи з розвитку туристичної привабливості міста, що не сприяє соціально-економічному розвитку населеного пункту. На сьогодні відсутні будь які вказівники щодо місцезнаходження визначних та пам’ятних місць Шепетівки, недостатня інформованість, як жителів так і гостей міста.
Реалізація проекту сприятиме розвитку та привабливості Шепетівки, як міста гостинного для туристів. Збільшення кількості гостей міста сприятиме розвитку підприємництва, готельної інфраструктури, інвестиційної привабливості та збільшенню надходжень до міського бюджету
Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами реалізації: Результатами проекту зможуть користуватись жителі міста усіх вікових категорій, власники об’єктів туристичної інфраструктури (музеї, кафе, ресторани, готелі, заклади відпочинку, перевізники), а також гості та відвідувачі міста.

Інші додатки до проекту (пропозиції

Ні.

Фотографії